Сумський тюремщик систематично поставляв засудженим наркотики які в його поштову скиньку клали спільникі зеків

Прокуратурою Сумської області 23 червня 2020 року погоджено повідомлення про підозру старшому інспекторові Сумської виправної колонії № 116, який з метою отримання неправомірної вигоди неодноразово передавав ув’язненим наркотичні засоби (ч. 1 ст. 368 та ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, підозрюваний систематично поставляв засудженим заборонені речі за налагодженою схемою. Зокрема, спільники ув’язнених клали в поштову скриньку за місцем проживання підозрюваного готівку та наркотики. Гроші чоловік залишав собі, а наркотичні засоби приносив у виправну колонію та передавав адресату.

У рамках кримінального провадження задокументовано, як за 1200 грн старший інспектор передав ув’язненому майже 50 г канабісу. Водночас за місцем проживання чоловіка виявлено та вилучено два пакунки з речовиною рослинного походження.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове слідство здійснюють слідчі Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, за матеріалами Управління стратегічних розслідувань у Сумській області на підставі інформації та за сприяння керівництва та оперативного підрозділу колонії.

УК

You may also like...