Топ-менеджмент фірми привласнив ₴16,5 млн. держкоштів на поставках медобладнання для діагностики коронавірусу

Служба безпеки України викрила топ-менеджмент київської комерційної структури на привласненні мільйонів гривень державних коштів при поставках лабораторного обладнання для діагностики коронавірусу. Гендиректору фірми повідомлено про підозру.

За версією слідства, приватне товариство уклало договір з державними медичними закладами у Полтавській і Запорізькій областях. Комерсанти мали забезпечити лабораторії обладнанням, необхідним для виявлення коронавірусної інфекції СOVID-19. Устаткування призначалось, зокрема, для досліджень біологічного матеріалу потенційних хворих.

Оперативники спецслужби встановили, що бізнесмени при формуванні ціни порушили норми граничної надбавки на медобладнання, встановленої урядом. Своїми діями вони завдали збитків держбюджету на понад 16,5 мільйона гривень. Ця сума підтверджена судово-економічною експертизою.

Під час обшуків в офісних приміщеннях комерційної структури правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує проведення оборудки.

Наразі генеральному директору приватного товариства повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.

Операція проводилась співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту держави у сфері економічної безпеки СБ України під процесуальним керівництвом Київської місцевою прокуратури № 7.

СБУ

You may also like...