Трьом учасникам «банди» автокрадіїв, які незаконно зберігали вибухові пристрої, повідомлено про підозру

Під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області повідомлено про підозру трьом чоловікам за фактом незаконного зберігання вибухових пристроїв (ч. 1 ст. 263 КК України).

Встановлено, що вказані чоловіки у складі організованої групи, використовуючи так звані «кодграбери» – спеціальні пристрої, призначені для зчитування кодів автомобільних сигналізацій, неодноразово здійснювали крадіжки з автомобілів. Автокрадії працювали на території Харківської, Київської та Дніпропетровської областей.

12 березня 2020 року в рамках вказаного кримінального провадження правоохоронцями проведено санкціоновані судом обшуки за місцем проживання зловмисників та вилучено гранати, «кодграбери», викраде майно та грошові кошти, одержані злочинним шляхом. Правоохоронці затримали двох учасників угрупування в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування триває. Проводяться процесуальні дії, направлені на встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів. Вирішується питання щодо повідомлення вказаним учасникам угрупування про підозру за ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою).

Вказане кримінальне провадження розслідує слідчий відділ УСБУ в Харківській області.

За незаконне зберігання вибухових пристроїв фігурантам крадіжок загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...