У Бориспільському районі Київської області чоловік, без відома жодних органів, став «власником» 25 га земель лісогосподарського призначення 

З’ясовано, що в 2008 році відповідно до державного акту на право власності на земельну ділянку житель Житомирської області був власником понад 30 га землі, які розташовані на землях лісогосподарського призначення ДП «Бориспільське лісове господарство» в межах Процівської сільської ради Бориспільського району.

У подальшому, за договором купівлі-продажу у 2008 році юридичною особою набуто право власності на вищевказану земельну ділянку. Після цього, укладено ще ряд інших правочинів, за якими на даний час власниками в частинах є троє громадян.

Однак, прокуратурою встановлено, що вказаний чоловік насправді ніколи не мав у власності дану землю і жодних правочинів щодо її відчуження не укладав. Тим більше, за словами чоловіка, його матеріальний стан не дозволяв йому набувати права власності на будь-які земельні ділянки на території Київської області і до жодних органів він не звертався про надання йому у власність землі.

Також прокурорами з’ясовано, що в 2008 році ні Київською обласною державною адміністрацією, ні Бориспільською районною державною адміністрацією та Процівською сільською радою Бориспільського району жодні рішення щодо надання чоловіку в приватну власність земельних ділянок на території Бориспільського району не приймались та державний акт на право власності не видавався.

Окрім цього, встановлено, що вказані землі відносяться до земель лісогосподарського призначення ДП «Бориспільське лісове господарство» та використовуються для ведення лісового господарства та зміна їх цільового призначення для інших цілей не приймались.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратура області пред’явила позов до Бориспільського міськрайонного суду про витребування цих земель з чужого незаконного володіння на користь держави.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...