У Дніпрі поліцейського затримали з хабарем у тисячу доларів

Оперуповноважений одного з відділень поліції Дніпра, погрожуючи підприємцю притягненням до кримінальної відповідальності та подальшим перешкоджанням бізнесу, вимагав неправомірну вигоду. Одержану тисячу доларів заховав. Працівники внутрішньої безпеки НПУ, Прокуратури, ДБР та СБУ Затримали поліцейського, знайшли хабара, а крім цього – ще й достатньо заборонених у вільному обігу речовин.

До Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) НПУ звернувся мешканець Дніпра. Чоловік, який займається підприємницькою діяльністю, повідомив, що співробітник поліції вимагає з нього хабара за нестворення проблем та непритягнення в подальшому до відповідальності.

Під час перевірки було встановлено, що до корупційних дій причетний 44-річний оперуповноважений сектору карного розшуку (СКР) , капітан поліції. Факт вимагання ним грошей з підприємця задокументували.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ військовою прокуратурою Південного регіону України було розпочато кримінальне провадження, а підслідність визначено за територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Полтава.

Щоб напевне отримати бажані кошти, співробітник поліції вилучив транспортний засіб, який належить заявникові. Невдовзі домовились про передачу коштів. У службовому кабінеті капітан СКР поліції одержав «винагороду» від заявника – 1 тисячу доларів США, а потім швидко заховав гроші.

Працівники Дніпропетровського УДВБ НПУ разом з СБУ, слідчими ДБР, під процесуальним керівництвом військової прокуратури, затримали фігуранта і провели санкціонований обшук на його робочому місці, у автомобілі та у службовому гаражі. Саме в гаражному боксі й був знайдений пакунок з предметом хабара.

Крім того, поки тривали заходи на території вищезазначеного відділення поліції, правоохоронці виявили та вилучили ще низку «цікавих» знахідок: шприц з 4 мл та шприц з 1 мл опію ацетильованого під пластиковою обшивкою та під умивальником в кімнаті санвузла, 2 сліп-пакети з амфетаміном та пакетик з Екстазі за обшивкою дверей в підвальне приміщення, сліп-пакетик з амфетаміном у кімнаті для заряджання/розряджання зброї. Все знайдене долучено до матеріалів справи.

Поліцейського на підставі ст.208 КПК України поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Готується оголошення підозри. Під час слідства буде встановлено, хто і з якою метою зберігав на території відділення поліції наркотичні засоби та психотропні речовини для притягнення винних до кримінальної відповідальності. Затриманому хабарникові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...