У Дніпрі судитимуть шістьох членів банди, на рахунку яких скоєння ряду тяжких злочинів

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно шістьох учасників організованої злочинної групи за скоєння ряду тяжких злочинів: викрадення людей, вимагання у них грошових коштів, заволодіння транспортним засобом та незаконне поводження з вогнепальною зброєю (ч.3 ст.146, ч.3 ст.15 ч.3 ст.146, ч.4 ст.189, ч.3 ст.289, ч.1 ст.263 КК України).

За даними слідства, у січні 2020 року учасники злочинної групи, організованої колишнім в’язнем, прибули до с. Мар’янське Апостолівського району та, погрожуючи вогнепальною зброєю, силоміць помістили місцевого мешканця та його приятеля в авто, де стали вимагати грошові кошти. Побоюючись за власне життя, чоловіки віддали зловмисникам 60 000 грн, але ця сума їх не задовольнила. Нападникам стало відомо, що один з потерпілих повинен отримати ще 40 000 гривень від знайомого. Обвинувачені вирішили вистежити чоловіка та теж відібрати вказані кошти, проте свій умисел довести до кінця їм завадили перехожі.

Продовжуючи злочинну діяльність, у лютому поточного року озброєні чоловіки заволоділи автомобілем та грошовими коштами мешканця Дніпра, посадили його на заднє сидіння власного авто, проте під час руху останній привернув увагу патрульних поліцейських. Намагаючись втекти від правоохоронців, лідер угруповання порушив правила безпеки дорожнього руху та скоїв наїзд на пішоходів, внаслідок чого один з них загинув на місці.

Крім того, під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання одного з фігурантів правоохоронними органами виявлено та вилучено пістолет, який зловмисник придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

У березні поточного року прокуратурою також скеровано до суду обвинувальний акт відносно організатора злочинної групи за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч.2 ст.286 КК України).

Пресслужба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...