У двох районах Києва поліція затримала чоловіків зі зброєю та бойовими припасами

Затриманим слідчі оголосили про підозру за незаконне поводження з вогнепальною зброєю. Зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Під час відпрацювання на проспекті Героїв Сталінграда правоохоронці помітили невідомого, який при їх появі різко змінив напрямок руху. У ході поверхневого огляду поліцейські виявили у нього предмет, схожий на пістолет, та набої до нього.

Нет описания фото.

Для надання пояснень чоловіка доставили до Оболонського управління поліції, де зброю вилучили та направили експертне дослідження. За результатами балістичної експертизи, зброєю є пістолет марки «ZORAKI» з ознаками переробки та 8 патронів, які належать до боєприпасів.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

Слідчі Оболонського управління поліції повідомили 36-річному місцевому мешканцю про підозру за незаконне поводження з вогнепальною зброєю.

Нет описания фото.

Окрім того, на проспекті Миколи Бажана бійці полку поліції особливого призначення зупинили автомобіль «Шкода». У салоні транспортного засобу поліцейські виявили сумку з предметами, схожими на пістолети «ПМ» та «Глок» калібру 9 мм із магазинами та набоями до зброї у кількості 32 штук.

Нет описания фото.

Виявлене вилучили та направили на експертизу. Власника зброї та боєприпасів затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився 28-річний громадянин іншої держави. Судом обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень.

На изображении может находиться: один или несколько человек и на улице

За обома фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчими Оболонського та Дарницького управлінь поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У рамках досудового розслідування поліцейські встановлюють походження зброї і патронів та мету її зберігання. Підозрюваним загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...