У Харкові оголошено підозри нападникам на поліцейського та особі, яка намагалась їх відкупити

Співробітник поліції Харкова став об’єктом нападу для трьох місцевих мешканців. В результаті раптово виниклого конфлікту зловмисники почали наносити йому тілесні ушкодження, а потім – відкрили вогонь зі зброї, попередньо карабіна «Сайга». Щоби не потрапити за грати за вчинене, спільники надали через посередника хабара слідчому поліції.

У вересні 2019 року в рамках захисту працівників поліції Харківським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було одержано інформацію щодо нападу на співробітника харківської поліції.

Під час перевірки встановили, що 34-річний поліцейський батальйону поліції особливого призначення у позаслужбовий час перебував зі знайомими поблизу однієї з міських кав’ярень. На ґрунті раптово виниклих неприязних відносин відбувся конфлікт між поліцейським та трьома раніше невідомими йому особами. Шарпанина переросла у побиття потерпілого, а згодом один з нападників дістав зі свого автомобіля зброю, попередньо – карабін «Сайга». Усвідомлюючи, що сили нерівні, правоохоронець спробував покинути місце події. Однак, зловмисники почали стріляти йому у слід, наздогнали його, повалили на землю, почали бити ногами та прикладом карабіна по голові до тих пір, поки чоловік не втратив свідомості.

Потерпілого було госпіталізованого до лікарняного закладу з численними тілесними ушкодженнями. За фактом нападу слідчими Московського відділу ГУНП у Харківській області було розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Покази свідків події та співробітника поліції, відео з камер спостереження, висновки кількох проведених експертиз дозволили відтворити обставини інциденту, встановити особи зловмисників та зібрати доказову базу їхньої причетності до злочину. Винуватцями події виявились місцеві мешканці 22-32 років, двоє з яких в минулому притягувалися до відповідальності за збут наркотиків, крадіжки та вимагання.

Дізнавшись, що поліція займається розслідуванням вищезазначеної справи, спільники вирішили відкупитися і уникнути покарання за скоєне. Для цього делегували свого знайомого до слідчої поліції з пропозицією надання неправомірної вигоди у сумі 2 тисяч доларів США за можливість непритягнення до відповідальності.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ та слідчого відділу Московського ВП, під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №4, затримали на передачі хабара майору поліції 29-річного посередника.

Наразі йому вже оголошено про підозру за ч.3 ст.369 КК України, а трьом нападникам на старшого сержанта поліції вручено підозри за ч.4 ст.296 ККУ. За підкуп службової особи та за групове побиття харків’янам загрожує позбавлення волі.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...