У Харкові поліцейські припинили діяльність онлайн «порностудії»

Під час проведення санкціонованого обшуку орендованої квартири працівники поліції вилучили комп’ютерну техніку, «веб-камери», секс-іграшки.

До Управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Харківській області надійшла інформація про те, що у Харкові по вулиці 23 Серпня в одній з квартир невідомі організували онлайн «порностудію», де дівчата через всесвітню мережу Інтернет розповсюджують зображення порнографічного характеру.

Дана інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції встановили, що у травні минулого року група осіб створила та утримувала Інтернет – «порностудію» у орендованій квартирі. В житлі була встановлена комп’ютерна техніка, підключена до всесвітньої мережі Інтернет. Дівчата-моделі, використовуючи вигадані «нік-нейми», вчиняли розпусні дії. Для спілкування з клієнтами в режимі реального часу моделі використовували «веб-камери».

Старший слідчий СУ ГУНП в Харківській області Світлана Котик розповіла, що організатором та координатором діяльності «порностудії» є 48-річний харків’янин. Він особисто відповідав за фінансове забезпечення діяльності «порностудії», у тому числі видачу заробітної платні дівчатам, за додержанням «веб-моделями» чітко визначеного графіку роботи, накладання штрафів за різні порушення дисципліни та вербування інших дівчат.

20 серпня 2018 року співробітники Управління боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Харківській області на підставі ухвал Київського районного суду міста Харкова провели обшук в приміщенні орендованої квартири та вилучили речові докази. Діяльність «порностудії» припинено. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Харківської області

You may also like...