У Харкові учасникам злочинної групи повідомили про підозру в незаконному заволодінні підприємствами

До злочинної групи входило п’ять осіб, серед яких – адвокат. Зловмисники шляхом підроблених документів заволоділи трьома підприємствами, власник яких помер, а правонаступники не встигли успадкувати майно.

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора  у Харкові викрили факт незаконного заволодіння трьома підприємствами злочинною групою. До складу групи входило п’ять осіб, у тому числі адвокат.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що власник, якому належали підприємства з виготовлення матеріалів для покриття підлоги, помер. Скориставшись скрутним становищем правонаступників – вдови та дітей, зловмисники підробили установчі документи і таким чином заволоділи суб’єктами господарської діяльності.

Крім того, під час досудового розслідування фігуранти неодноразово намагалися тиснути на правоохоронців і протидіяти досудовому розслідуванню. Зловмисники надавали  засобам масової інформації недостовірні відомості про протиправну діяльність поліцейських. В ЗМІ розміщувалися матеріали про те, що  слідчі начебто перешкоджають діяльності підприємствам та намагаються ними заволодіти.

Вчора, 13 травня, в місті Харків правоохоронці за місцями проживання фігурантів провели санкціоновані обшуки та вилучили документацію, яка підтверджує їхню злочинну діяльність.

Усім членам злочинної групи оголошено про підозру за ст. ч. 2 ст. 206-2 (Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі
Досудове розслідування триває.

Управління комунікації Національної поліції України
(за матеріалами Головного слідчого управління)

You may also like...