У Харкові виявили угруповання з арсеналом зброї, яке може бути причетним до нападу на журналіста (фото)

Харківська місцева прокуратура № 1 спільно з УСБУ в Харківській області та Нацполіцією викрила групу осіб, що зберігала арсенал зброї.

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю).

Під час санкціонованих судом обшуків за місцями мешкання трьох фігурантів провадження (усі – мешканці області віком від 33 до 40 років) вилучені два автомати Калашникова АКС-74, пістолети, бойову гранату, травматичну й холодну зброю.

За оперативними даними, вилучені автомати  потрапили в незаконний обіг під час окупації території України російсько-терористичними силами та незаконними збройними формуваннями.

Окрім того, на даний час перевіряється причетність учасників групи до нападу на харківського журналіста та підготовки нападів на громадських активістів.

Нагадаємо, напад на керівника одного з харківських засобів масової інформації стався наприкінці грудня минулого року. Нападники побили й пограбували журналіста. За заявою потерпілого до ЄРДР внесені дані за ст. 345-1 та ч. 4 ст. 186 КК України (погроза або насильство стосовно журналіста, грабіж, вчинений у великих розмірах).

Наразі вирішується питання про оголошення про підозри фігурантам провадження та обрання їм запобіжних заходів.

Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...