У Києві чоловіки допомогли поліцейським затримати хулігана

Спочатку п’яний правопорушник чіплявся до перехожої, а потім дістав пневматичний пістолет та здійснив кілька хаотичних пострілів у жінку та припарковані автомобілі. Очевидці затримали зловмисника на місці та передали працівникам поліції.

Подія трапилася на вулиці Вифлеємській у Дніпровському районі столиці. Правоохоронці, які проїжджали повз, помітили сутичку між двома невідомими. Як з’ясувалося, щойно один із чоловіків стріляв у жінку, а інший – наздогнав його і тримав. Тож на місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала злочин.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

Як розповів начальник відділу Дніпровського управління поліції Володимир Кононенко, біля будинку п’яний чоловік голосно лаявся та чіплявся до перехожої, яка проходила повз та розмовляла по телефону. Правопорушнику не сподобалося, що жінка ніяк не відреагувала на нього, і він дістав пістолет, імовірно пневматичної дії, та зробив кілька хаотичних пострілів.

«У результаті 34-річна мешканка Харківської області отримала закриту черепно-мозкову травму. Її оглянули лікарі, після чого вона від госпіталізації відмовилася. 53-річного стрілка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до управління поліції для з’ясування усіх обставин», – додав Володимир Кононенко.

Патрульні поліцейські провели тест для встановлення стану сп‘яніння чоловіка, і драгер показав 2,72 проміле. З місця події експерти вилучили зброю, яку відправили на експертизу.

За даним фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...