У Києві дві злодійкуваті “леді” поцупили телефон у неповнолітньої

Спільниці поцупили з кишені куртки дівчини смартфон, але свідок і потерпіла зреагували на правопорушення та викликали поліцію.

Столичні спецпризначенці затримали зловмисниць. За скоєне їм загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення.

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и текст)

До поліції Києва по спецлінії 102 надійшов виклик від 17-річної киянки про те, що на вулиці Антоновича дві невідомі жінки викрали у неї телефон. Для затримання фігуранток оперативний черговий направив на місце наряд спецпризначенців, який був поруч, а для документування події слідчо-оперативну групу районного управління поліції.

За словами начальника слідчого відділення Голосіївського управління поліції Олександра Бойка, після проведення першочергових слідчих дій поліцейські встановили деталі правопорушення:

«Жінки помітили неповнолітню дівчину та почали слідкувати за нею. Одна із фігуранток витягла з кишені телефон і передала своїй спільниці. Свідок та потерпіла помітили це й викликали поліцію. Зловмисниць, 1994 та 2000 років народження, ми затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Слідчі Голосіївського управління поліції повідомили фігуранткам про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Районний суд обрав жінкам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Санкція статті передбачає арешт на строк від трьох до шести місяців, до п’яти років обмеження волі або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...