У Києві на хабарі за звільнення від проходження військової служби затримано заступника начальника військкомату

Прокуратурою міста Києва спільно з працівниками теруправління ДБР, розташованим у місті Києві, за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБ України затримано заступника начальника одного зі столичних військкоматів та посередника при отримані 2 тисяч доларів США неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

За версією слідства, посадовець військкомату отримав через посередника 1,5 тисяч доларів США від призовника за сприяння у звільнені його від проходження строкової військової служби. За свої послуги посередник отримав 500 доларів США та у подальшому мав намір отримати ще 3 тисячі доларів США без відома посадовця.

Посадовця та посередника затримано у середу, 9 липня. У ході проведення невідкладних слідчих дій та обшуків, за місцями проживання затриманих вилучено вказані кошти.

Наразі вирішується питання повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

УК

You may also like...