У Києві оперативники викрили на виготовленні та збуті наркотиків пару доморощених «хайзенбергів»

Під час обшуку у помешканні виявили нарколабораторію, речовини, схожі на готові наркотики, і  прекурсори, які направили на експертне дослідження. Триває досудове розслідування.

У ході реалізації оперативної інформації співробітники карного розушуку Шевченківського управління поліції затримали чоловіка та дружину за виготовлення та збут наркотиків. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, після отримання дозволу суду слідчі провели санкціонований обшук за місцем проживання.

Як розповів начальник відділу поліції №2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов, у помешканні  оперативники виявили по 50 грамів амфетаміну та канабісу, 100 грамів пропену та бутерат.

«Усі заборонені речовини вилучили та направили на експертизу. 32-річного чоловіка, який підробляв таксистом, та 27-річну жінку, яка, за оперативною інформацією, виготовляла амфетамін, затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час із ними спілкуються слідчі», – додав правоохоронець.

Поліцейські встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до виготовлення і збуту наркотиків. Слідчі повідомили наркоторговцям про підозру у скоєнні злочину. Суд обрав жінці міру запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою, а чоловіку – домашній арешт.

Фігурантам загрожує  до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство у справі триває. Після проведення експертизи можлива додаткова правова кваліфікація дій зловмисників.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...