У Києві оперативники затримали на місці злочину дует крадіїв

Двоє уродженців іншої держави заволоділи сумкою киянина, яку він необачливо залишив без нагляду в салоні автівки. Проте далеко втекти зловмисникам завадили працівники карного розшуку, які затримали їх із речовим доказом.

У ході проведення операції «Мігрант» працівники управління карного розшуку столичного главку затримали двох чоловіків, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні крадіжки із машини на вулиці Мечникова. Для документування події на місце викликали слідчо-оперативну групу територіального управління поліції.

Зловмисники діяли за наступною схемою: спочатку прокололи колесо у автівці, аби відволікти увагу власника, а потім проникли у салон і забрали звідти сумку потерпілого. Їхні дії помітили оперативники, які у цей час відпрацьовували територію Печерського району. Правопорушники спробували втекти з місця події, але оперативники наздогнали їх на вулиці Кловський узвіз.

Фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – 36-річний, раніше судимий за аналогічні злочини, та 23-річний уродженці іншої держави. У зловмисників вилучили речові докази: чоловічу сумку, телефон, гроші, документи та інші речі, які належать автовласнику. Окрім того, правоохоронці неподалік від місця скоєння злочину знайшли ніж, яким підозрювані пробили шину автомобіля.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу. Правоохоронці перевіряють іноземців на причетність до вчинення інших злочинів на території столиці.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко

You may also like...