У Києві оперативники затримали «соцпрацівницю» за підозрюю у шахрайстві

Зловмисниця разом зі спільницею представилися співробітниками соціальної служби та запропонували пенсіонеру обміняти старі купюри на нові. Дідусь погодився – і віддав гроші. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

До Шевченківського управління поліції звернувся чоловік та повідомив, що його ошукали у квартирі на вулиці Назарівській. На місце відразу прибула слідчо-оперативна група для з’ясування обставин події. Поліцейські опитали заявника та розпочали пошуки шахрайок.

Нет описания фото.

Правоохоронці встановили, що до помешкання потерпілого близько 13-ї години зайшли дві невідомі жінки. Вони представилися дідусю працівниками соціальної служби та під приводом «грошової реформи» запропонували йому обміняти гроші. Пенсіонер погодився – і вони забрали 12200 доларів США та 2000 євро.

Для затримання шахраїв дві групи співробітників Шевченківського управління поліції виїхали до Київської області, де затримали одну жінку, яку обґрунтовано підозрюють у скоєнні злочину, а її спільницю розшукують. Слідчі за місцем мешкання провели обшук, у ході якого виявили та вилучили гроші та сувенірні банкноти.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення правопорушниці про підозру у скоєнні даного злочину. Їй загрожує до 8-ми років позбавлення волі.

На даний час проводяться усі першочергові слідчі дії, аби затримати спільницю та перевірити їх причетність до скоєння аналогічних злочинів на території столиці.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...