У Києві організатори нарколабораторії збували товар в СІЗО та через таксі

Учасники злочинної організації займалися виготовленням та збутом наркотичних речовин, зокрема амфетаміну та метамфетаміну.

Вони організували діяльність нарколабораторії – необхідне обладнання могли оперативно переміщувати з одного місця на інше, приховуючи злочинну діяльність. Розповсюджували готову «продукцію» через месенджери та служби таксі по місту – для цього використовували підставних осіб, різні банківські рахунки та мобільні телефони. Відомо також, що частину «товару» збували утриманцям Київського слідчого ізолятору.

Возможно, это изображение (текст)

Викрили діяльність наркозбувачів оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві з колегами-правоохоронцями. Вони встановили, що  загалом до складу злочинної організації входило понад 10 осіб, більшість з яких – мешканці столиці. Семеро осіб затримали ще 31 березня за сприяння оперативного відділу «Київського слідчого ізолятору». Тоді під час обшуків вилучили 31 пігулку, 8 пакунків та 11 згортків наркотичних речовин різного походження.

Возможно, это изображение (в помещении)

17 квітня викрили та припинили діяльність нарколабораторії. Трьох зловмисників затримали «на гарячому» – останні якраз завантажували прекурсори, наркотичні речовини та обладнання для лабораторії в автомобіль.

За результатами проведених того ж дня обшуків виявили та вилучили: понад 50 л рідких речовин для виготовлення наркотиків, обладнання, порошкові речовини та інші складові «виробництва» загальною ринковою вартістю понад 500 тис. грн.

Наразі досудове розслідування триває – його здійснюють слідчі столичної поліції за процесуального керівництва Київської міської прокуратури. Вирішується питання щодо повідомлення про підозри усім часникам злочинної організації за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...