У Києві поліцейські затримали чотирьох зловмисників за викрадення водія таксі

Фігуранти затягнули молодика до квартири та побили, а для вирішення конфлікту запропонували віддати їм 25 000 доларів США. У такий спосіб правопорушники намагались вирішити конфліктну ситуацію, яка виникла між ними напередодні. Тепер за незаконне позбавлення волі затриманим загрожує до п’яти років ув’язнення.

До столичної поліції звернувся чоловік та повідомив про те, що невідомі особи утримують його товариша у квартирі. За вказаною адресою негайно виїхали патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група Солом’янського управління поліції, співробітники полку поліції особливого призначення № 1  та лікарі.

Поліцейські з’ясували, що напередодні молодик, який працює у таксі, підвозив пасажирів на адреси, однак виявилось, що в однієї пасажирки немає грошей. У результаті між водієм та дівчиною виникла сварка, про яку згодом вона розповіла своїм товаришам, а також додала, що її нібито зґвалтували.

Троє хлопців вирішили «допомогти розібратися» у ситуації, тож зателефонували таксисту та під приводом повернення забутих речей в автівці попросили його повернутись. Коли водій прибув за вказаною адресою, зловмисники затягнули його до оселі та протягом кількох годин били. Окрім цього, нападники запропонували йому вирішити «питання» за 25 000 доларів США.

За силової підтримки спецпризначенців, працівники поліції потрапили до помешкання, де виявили дівчину із трьома молодиками та в одній із кімнат – 21-річного потерпілого. Хлопця із забоями та переломами госпіталізували до медичного закладу для надання допомоги.

 

Поліцейські затримали фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі з’ясували, що це – мешканка Київської області, 2000 року народження, та мешканці столиці, 2000, 2001 й 2002 років народження, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались.

За даним фактом слідчим Солом’янського управління поліції розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Чотирьом правопорушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину та вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...