У Києві судитимуть головного лікаря приватного медзакладу, який продавав рецепти на наркотичні засоби

Київською місцевою прокуратурою № 3 скеровано до суду обвинувачений акт відносно головного лікаря одного з приватних медичних закладів, який за грошові кошти здійснював незаконну видачу рецептів на право придбання наркотичних засобів – метадон та бупренорфін.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби   прокуратури міста Києва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді головного лікаря, за грошові кошти видавав рецепти на право придбання наркотичних засобів всупереч правил виписування рецептів та лікарських засобів і виробів медичного призначення, за відсутності медичних показань та підстав.

Сума винагороди за видачу одного рецепту складала від 350 до 450 грн.

Наразі обвинувальний акт за підозрою головного лікаря у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 319 КК України (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів) скеровано до Деснянського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Санкція статі передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

УК

You may also like...