У Києві викрито у хабарництві посадових осіб місцевого Фонду соціального захисту

Оперативники управління стратегічних розслідувань, слідчі Дніпровського управління поліції Києва за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №4 викрили у хабарництві службових осіб відділу соціального захисту інвалідів Фонду соціального захисту інвалідів Міністерства соціальної політики України.

Начальниця та фахівчиня відділу вимагали 17  тисяч гривень неправомірної вигоди від приватного підприємця.

За вказану суму винагороди обіцяли не застосовувати штрафних санкцій за порушення законодавства, а саме невиконання нормативу щодо створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

У вівторок, 3 березня, поліцейські затримали на робочому місці фахівчиню одразу після одержання 17 тисяч неправомірної вигоди, які та отримала з метою подальшої передачі своєму керівнику.

Останню затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Тривають слідчі дії.

Цього ж дня запорізькі поліцейські викрили у хабарництві заступника голови однієї з територіальних громад регіону. Посадовця затримали під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 250 тисяч гривень.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...