У Києві  за привласнення ₴8 мільйонів судитимуть ОЗГ, до складу якої входили посадовці «Київавтодору»

Троє співробітників комунальної корпорації разом із керівником комерційної підрядної структури створили фіктивні підприємства, на які перерахували гроші з бюджету на нібито виконані ремонтні роботи дорожньої мережі столиці.

Слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві завершило досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння державними коштами службовими особами комунальної корпорації «Київавтодор».

У рамках кримінального провадження слідчі спільно з працівниками управління захисту економіки та під процесуальним керівництвом прокуратури провели комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на документування протиправних дій посадових осіб.

Слідчі довели, що у 2017 році заступник генерального директора «Київавтодору» спільно з двома своїми підлеглими за попередньою змовою із керівником комерційної підрядної структури привласнити гроші, які виділила держава на капітальний ремонт столичних доріг.

Користуючись службовим становищем, зловмисники перерахували понад 8 мільйонів гривень на рахунки фіктивних підприємств за нібито виконання ремонтних робіт.

Слідчі провели обшуки за місцем мешкання фігурантів, а також у комунальній корпорації та її структурних підрозділах. У результаті процесуальних дій правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує причетність посадовців до злочинної схеми. Правопорушникам оголосили про підозру, а на їхнє майно був накладений арешт.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт направлений до суду. За привласнення та подальшу легалізацію отриманих у незаконних спосіб коштів членам організованої злочинної групи загрожує до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...