У Києві за вчинення розбійного нападу затримали іноземця

Погрожуючи ножем, зловмисник відібрав у продавця нічної крамниці гроші та намагався втекти від патрульної поліції. У чоловіка вилучили речові докази. Розпочато кримінальне провадження.

Вночі на спецлінію 102 звернулася продавчиня продуктового магазину і повідомила, що до приміщення закладу на вулиці Тростянецькій зайшов невідомий та під загрозою ножа наказав віддати йому з каси гроші. Чоловік забрав 6000 гривень та зник у невідомому напрямку.

Під час відпрацювання отриманого виклику працівники патрульної поліції невдовзі помітили підозрюваного. Побачивши службовий автомобіль, чоловік намагався втекти. Поліцейські стали переслідувати та наздогнали втікача.

На місці події слідчо-оперативна група Дарницького управління поліції провела обшук підозрюваного та вилучила ніж, рукавички, захисну маску, а також гроші. Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Затриманим виявився 41-річний громадянин іншої держави.

Слідчі Дарницького управління поліції оголосили затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На час досудового розслідування затриманий перебуватиме під вартою.

Відділ комунікації  поліції Києва

You may also like...