У Києві затримали чоловіка, який перебував у розшуку за вбивство жінки

Потерпілу з травмою голови та без ознак життя виявили перехожі у наметі біля води. За вчинення тяжкого злочину фігуранту повідомлено про підозру. Йому загрожує до п’ятнадцяти років тюремного ув’язнення.

Нагадаємо, що правоохоронці розшукували двох чоловіків, які обґрунтовано підозрювались за вбивство жінки на березі річки.  У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили їх особи.

Як розповів заступник начальника поліції Києва Андрій Гарастюк,  під час відпрацювання території Труханового острову співробітники управління карного розшуку з працівниками Деснянського, Дніпровського, Оболонського управлінь поліції та військовослужбовцями Нацгвардії виявили фігуранта:

«Ми ретельно відпрацьовували прилеглі території біля місця скоєння злочину та сусідні райони, перевіряли підозрілих осіб, залучили до спільних відпрацювань військовослужбовців Національної гвардії України. За залагодженої роботи усіх підрозділів ми виявили чоловіка, який підходив під орієнтування, а згодом його впізнав свідок. Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це – 66-річний іноземець, який не має постійного місця проживання у Києві. Інший чоловік наразі має статус свідка у кримінальному провадженні».

Слідчі за погодженням із Київською міською прокуратурою повідомили фігуранту про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Правоохоронці звернулись із клопотанням до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує до 15-ти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...