У Києві затримали чоловіка, який перевозив і зберігав вдома зброю, вибухівку та патрони

Чоловіка, котрий порушував правила дорожнього руху, затримали для перевірки та виявили у багажнику автомобіля карабін і понад 70 набоїв до нього.

А під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці виявили тубус від гранатомета РПГ-22, майже 300 грамів пластиду, 4 запали УЗРГМ-2 та понад 1000 патронів різного калібру. За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Нет описания фото.

Днями на вулиці Сім’ї Сосніних у Святошинському районі столиці бійці полку поліції особливого призначення №1 помітили автомобіль, водій якого грубо порушував правила дорожнього руху. Після зупинки поліцейські перевірили документи автовласника та під час огляду іномарки виявили у багажнику мисливський карабін з ознаками переробки та патрони до нього.

Нет описания фото.

У подальшому працівники поліції провели невідкладний обшук за місцем проживання правопорушника та в його гаражі. Звідти правоохоронці вилучили тубус реактивного протитанкового гранатомета РПГ-22, близько 300 грамів пластиду, 4 запали УЗРГМ-2, а також більше 1000 патронів різного калібру.

Нет описания фото.

«Затриманий – 36-річний киянин, котрий до цього випадку не потрапляв у поле зору правоохоронців. За словами підозрюваного, такий арсенал боєприпасів він нібито привіз зі сходу країни, де перебував під час бойових дій. Наразі ця інформація перевіряється. Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігуранту оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, яке розслідується за статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті карається позбавленням волі до семи років. Суд обрав чоловіку міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту», – розповів начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...