У Києві затримали групу «клофелінників», підозрюваних у розбійних нападах і викраденні авто (фото)

Лікарський засіб у напій потерпілим, які у результаті втрачали свідомість, підсипали нові знайомі, яких вони зустріли у розважальному закладі. Коли ж вони приходили до тями, виявляли відсутність особистих речей і навіть машини. За обома фактами розпочато досудове розслідування.

До чергової частини Дніпровського управління поліції від лікаря надійшло повідомлення про те, що до медичного закладу доставили жінку з отруєнням невідомою речовиною. На виклик виїхала слідчо-оперативна група, аби встановити обставини події.

Як повідомив тимчасово виконувач обов’язків начальника Дніпровського управління поліції Андрій Пасічник, напередодні у розважальному закладі потерпіла познайомилася з компанією чоловіків і дівчат, які пригостили її напоями. Після вживання алкоголю вона втратила свідомість, а коли отямилася, не знайшла  своїх речей та автомобіля.

«Поки ми документували один злочин, до нас із аналогічною заявою звернувся молодик. Він нам розповів, що у нічному клубі після знайомства та спільного вживання з новими товаришами спиртних напоїв теж знепритомнів, а після цього не знайшов своїх грошей. Проаналізувавши зібрані матеріали, ми зробили висновок, що до цих злочинів причетна одна група осіб», – зазначив правоохоронець.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили двох чоловіків і двох жінок, причетних до вказаних злочинів. До складу групи, яку організував 35-річний уродженець іншої держави, входило троє учасників: 25-річний іноземець та двоє жінок – 24-річна уродженка Вінницької області та 15-річна мешканка Чернігівської області. Окрім того, автомобіль потерпілої теж розшукали та вилучили.

«Вони діяли за відпрацьованою схемою: у розважальному закладі знайомилися із потенційними жертвами та пригощали їх напоями, у які додавали медичний препарат. Після того, як потерпілі втрачали свідомість, відбирали у них гроші, ювелірні вироби, банківські картки, а в одному із випадків – ще й автомобіль. На даний час затримані обґрунтовано підозрюються  вчиненні двох злочинів, але ми перевіряємо їх причетність до скоєння аналогічних правопорушень», – додав Андрій Пасічник.

Слідчі Дніпровського управління поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №4 повідомили про підозру усім учасникам злочинної групи у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 187 (Розбій) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмисникам загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...