У Києві затримали мешканця Білої Церкви, який намагався переслати товаришу наркотики в СІЗО

За допомогою квадрокоптера правопорушник планував передати на територію пенітенціарної служби пакунки з канабісом та таблетками. Затриманому повідомлено про підозру, йому загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Близько 16-ї години правоохоронці спільно з представниками пенітенціарної служби викрили 28-річного мешканця міста Біла Церква у спробі переслати наркотики у слідчий ізолятор на вулиці Дегтярівській. Поліцейські затримали чоловіка у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На изображении может находиться: один или несколько человек и на улице

Як розповіла слідча Шевченківського управління поліції Катерина Мазанович, зловмисник намагався передати наркотики знайомому, який знаходиться у СІЗО:

«Заборонені речовини чоловік намагався переслати за допомого квадрокоптера. У ході першочергових слідчих дій ми вилучили у нього дрон, шість пакунків із наркотичною речовиною – ймовірно, канабісом, та кілька пластинок із таблетками. Вилучені речові докази направили на проведення відповідних експертиз. Затриманий – раніше неодноразово судимий за скоєння крадіжок та нещодавно звільнився з місць позбавлення волі».

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років. Під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури №10 слідчі повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину. Шевченківський районний суд столиці обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...