У Києві затримали шахрая, який у фіктивному обміннику ошукав клієнта на 50 000 євро

Після отримання валюти від потерпілого, зловмисник спробував втекти з офісного приміщення через вихід у стіні, котрий він підготував заздалегідь. Однак йому завадили правоохоронці, які затримали молодика з готівкою відразу після вчинення злочину.

Співробітники карного розшуку спільно зі слідчими столичного главку у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, у спеціально обладнаному під пункт обміну валют приміщенні у Дарницькому районі Києва затримали 23-річного афериста.

Правопорушник заздалегідь винайняв офісне приміщення у житловому будинку на вулиці Урлівській. Він облаштував його під нібито справжній обмінник: сейфи, оргтехніка, камери відеоспостереження. Крім цього, розмістив оголошення в Інтернеті, де пропонував клієнтам обміняти валюту за хорошим курсом.

Один із таких потерпілих сьогодні намагався здійснити вигідний обмін 50000 євро. Як тільки правопорушник отримав на руки валюту, вийшов у сусідню кімнату і не повернувся. Потерпілий цим часом запідозрив неладне та почав ламати двері.

Завдяки злагодженим діям столичних правоохоронців шахрая затримали фактично на місці злочину. Ним виявився уродженець Криму, 1995 року народження.

На цей час проводяться подальші слідчі дії для встановлення всіх обставин події та  інших можливих учасників цієї шахрайської оборудки.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...