У Києві завершено досудове розслідування грабежів та розбоїв, які вчинив росіянин

Протягом місяця зловмисник напав та пограбував аптеки та кредитні установи у кількох районах міста. За вказані злочини йому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Нагадаємо: навесні поточного року невідомий скоїв три пограбування та один розбійний напад на пункти видачі кредитів та аптеки у Дніпровському та Дарницькому районах міста Києва. Чоловік заходив у приміщення, розпилював сльозогінний газ в обличчя персоналу, забирав гроші та залишав місця злочину.

Працівники карного розшуку ретельно аналізували зібрану інформацію, яка допомогла вийти на слід зловмисника. Зокрема, допитували потерпілих та свідків, вивчали записи з камер відеонагляду, які зафіксували його злочинні дії.

«Ми також проаналізували зовнішній вигляд нападника, який завжди використовував маску та головні убори. Він обирав установи, в яких було мало відвідувачів. У результаті нам стало відомо, що ці злочини вчиняв громадянин Російської Федерації, 1985 року народження, який останнім часом із родиною мешкав у Чернігові. Також він орендував помешкання у Броварах та після вдалого «полювання» повертався назад до родини», – повідомив старший слідчий Дніпровського управління поліції Артем Осовик.

Слідчі під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури № 4 повідомили фігуранту про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 (Розбій) та ч. 3 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Підозрюваному на час розслідування суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування завершено та обвинувальний акт передано до Дніпровського районного суду. Зловмиснику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...