У Києві завершено розслідування щодо посадовця учбово-тренувальної бази, який погорів на хабарі у понад ₴500 тисяч

За підключення резервного електричного кабелю до житлового будинку від електропідстанції на території стадіону заступник директора державної установи вимагав 560 тисяч гривень. Його затримали безпосередньо при отриманні неправомірної вигоди. Зараз він перебуває під домашнім арештом.

Слідчі Головного управління Національної поліції у місті Києві спільно із працівниками управління захисту економіки та під процесуальним керівництвом столичної прокуратури викрили 37-річного заступника директора учбово-тренувальної бази по ковзанярському спорту, який вимагав від представника ОСББ неправомірну вигоду за підключення резервного електричного кабелю до житлового будинку від електропідстанції на території стадіону. За надання такої послуги він зажадав 560 тисяч гривень.

Працівники поліції встановили, що посадовець отримав грошові кошти у два етапи. Після одержання другої частини його відразу ж затримали.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Підозрюваному на час слідства суд обрав обрану міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Йому загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Слідчі завершили розслідування, тож передали матеріали провадження з обвинувальним актом для розгляду суду.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...