У Києві злочинне угруповання затримали за вимагання з бізнесмена 20 000 доларів

Повернення неіснуючого боргу вимагали від керівника фінансової компанії, а у разі відмови – погрожували вбивством. Для достовірності своїх слів зловмисники неодноразово демонстрували фізичну силу.

До поліцейських звернувся керівник фінансової компанії. Він повідомив, що упродовж тривалого часу група чоловіків вимагає від нього 20 000 доларів США, які він начебто їм заборгував. Чоловік не погоджувався на вимоги зловмисників допоки вони не перейшли до рішучих дій – від словесних погроз фізичної розправи до побиття, навіть погрожували вбивством йому та членам його родини. Розуміючи про реальність їх погроз, він звернувся до поліції.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції Києва було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Комплексом процесуальних заходів оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції встановили організатора та всіх учасників злочинного угруповання, це – шість мешканців Києва. Заробляли тим, що вимагали від підприємців повернення неіснуючих боргів, не тільки погрожуючи, але і застосовуючи до них фізичне насильство.

З вимогою про повернення начебто 20 тисяч доларів США «боргу» зловмисники прийшли і до керівника фінансової компанії. З початку лише погрожували, а потім перейшли до фізичного насильства та погроз його вбити або когось із членів його родини.

У четвер, 14 травня, в одному із ресторанів Печерського району столиці оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції, відділу кримінальної поліції та слідчі слідчого відділу Дніпровського управління столичної поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 4 за силової підтримки полку особливого призначення №1 поліції Києва затримали шістьох осіб.

Організатор та учасники злочинного угруповання затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

За вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб із погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, підозрюваним може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...