У колонії виявлено факти безпідставного притягнення засуджених до дисциплінарної відповідальності

Працівниками прокуратури області проведено особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в державній установі «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)».

За результатами організованої перевірки доводів засуджених, виявлено грубі порушення прав останніх та вимог кримінально-виконавчого законодавства в діяльності виправної установи при вирішенні питання про їх дисциплінарну відповідальність за вчинення порушень розпорядку дня.

На изображении может находиться: небо

Так, встановлено, що двох засуджених поміщено до дисциплінарного ізолятора за нібито невиконання робіт по благоустрою установи в порядку черговості згідно затвердженого графіку, які фактично з дозволу працівників колонії не виконуються значною кількістю засуджених.

За втручання прокуратури області, вказаних засуджених невідкладно звільнено з дисциплінарного ізолятора, а начальнику державної установи «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)» внесено вказівку з вимогою поновити права засуджених, скасувати незаконно застосовані до них стягнення та притягнути до дисциплінарної відповідальності працівників установи, з вини яких допущено ці порушення.

Прокуратура Київської області

You may also like...