У Кривому Розі поліцейські встановили 11-річного хлопця, який повідомив про замінування школи

З хуліганських спонукань школяр повідомив про закладену вибухівку у приміщенні навчального закладу у Довгинцівському районі.

3 листопада на лінію «102» надійшло повідомлення про можливий вибух у приміщенні школи. На місце події прибули правоохоронці, вибухотехніки та кінологи. В результаті огляду будівлі та прилеглої території вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Проведеними заходами правоохоронці встановили особу порушника, ним виявився учень 4-го класу. Під час огляду у нього вилучили телефон, з якого надійшло повідомлення про мінування.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Відносно батьків правоохоронцями буде складено адміністративний протокол за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Правоохоронці нагадують: за неправдиві повідомлення про замінування передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі строком до шести років. За подібні вчинки дітей до відповідальності буде притягнуто їх батьків.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області
за матеріалами Криворізького відділу поліції

You may also like...