У Кропивницькому адвоката затримано на передачі 1,5 тисячі доларів посадовцю поліції (фото)

Представник директора одного з приватних підприємств спробував домовитися з посадовцем слідчого підрозділу поліції Кіровоградщини про непритягнення свого клієнта до кримінальної відповідальності. Врешті захист знадобиться самому адвокату, якого затримали на передачі хабара.

До Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України надійшов рапорт начальника одного з відділів слідчого управління ГУНП області. Майор поліції повідомив про факт пропозиції йому неправомірної вигоди.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ, під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області, слідчим управлінням ГУНП було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України.

Було встановлено, що чоловік, який запропонував посадовцю поліції хабара є адвокатом і представляє інтереси фігурантки у кримінальному провадженню, розпочатому за ч.2 ст.191 КК України. Захисник спробував домовитися з поліцейським про закриття матеріалів справи відносно його «підопічної». За що пообіцяв передати 1,5 тисячі доларів США.

Наступного разу, завітавши до службового кабінету майора поліції, посередник надав озвучену раніше суму у повному обсязі. Відразу після цього хабародавця затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ та СУ ГУНП у Кіровоградській області, під процесуальним керівництвом прокуратури.

Затриманому готується оголошення підозри та подання клопотання про обрання запобіжного заходу. Знавцю законодавства добре відомо, що за спробу підкупу службової особи йому загрожує позбавлення волі. Остаточне рішення прийме суд.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...