У Києві адвокатка та ріелторка продали чужу квартиру більше ніж за 6 000 000 гривень

Слідчі провели 15 обшуків, у ході яких виявили та вилучили мобільні телефони, правоустановлюючі документи та гроші. Правоохоронці повідомили фігуранткам про підозру, їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Викрили незаконну діяльність аферисток співробітники карного розшуку Шевченківського управління поліції за процесуального керівництва Київської міської та Шевченківської окружної прокуратури міста Києва. Слідчі розпочали два кримінальних провадження відносно спільниць.

Возможно, это изображение 2 человека, люди стоят и текст «SIVENCHY PARIS нацональна полиция»

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, у ході досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисники незаконно заволоділи правом власності на нерухоме майно:

«Нам стало відомо, що для реалізації спільної злочиної схеми ріелторка та адвокатка разом підшукали об’єкт нерухомого майна – квартиру на Кловському узвозі, яка відповідно до свідоцтва про право власності належить киянину та протягом тривалого часу ніким не використовувалась. Крім того, з метою приховування своєї причетності до вчинення кримінального правопорушення та нібито добросовісного набуття вказаного об’єкту нерухомості, підшукали підставних осіб, на яких оформили необхідні документи для продажу. Також зловмисниці підробили свідоцтво про право власності на оселю та згідно договору купівлі-продажу продали квартиру за 6 201 000 гривень».

Слідчі провели 15 обшуків у ході яких виявили та вилучили мобільні телефонии, правоустановлюючі документи та гроші.

Слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 – шахрайство, та ч. 3 ст. 358 – підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Київської міської та Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили спільницям про підозру. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...