У Києві судитимуть екс-співробітника спецслужби, який хотів ошукати іноземку

Представляючись співробітником правоохоронних органів, 34-річний фігурант пообіцяв жінці «вирішити» питання зі спецслужбами, аби її та родичів не позбавили посвідки на постійне місце проживання в Україні. Таку послугу чоловік оцінив у 32 тисячі гривень.

У листопаді 2021 року слідчі слідчого управління поліції Києва за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та оперативного супроводження Головного управління внутрішньої безпеки СБУ викрили 34-річного колишнього працівника спецслужби, який видаючи себе за діючого працівника державного органу, шахрайським шляхом заволодів 32 000 гривень громадянки іншої країни, проживаючої в Україні.

Возможно, это изображение 4 человека, люди стоят, на открытом воздухе и текст

Слідство встановило, що зловмисник навмисно створив у жінки уявлення про те, що у неї та її родини є проблеми із документами, які надають їм право на постійне проживання на території України.

Також було з’ясовано, що до злочинної схеми причетний і інший фігурант, якому була відведена роль посередника між потерпілою та зловмисником, яка полягала у передачі неправомірної вигоди за вирішення уявних проблем із документами. Наразі встановлено, що другий учасник злочинної схеми перебуває за кордоном. Вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук.

Псевдоправоохоронцю було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 – шахрайство, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 – пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачає до восьми років позбавлення волі.

Наразі слідчі столичного главку поліції вже скерували справу із обвинувальним актом відносно правопорушника до суду для розгляду справи по суті.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...