У Львові на збуті наркотиків затримано співробітника пенітенціарної служби (фото)

Зловмисник розповсюджував наркотичні засоби та психотропні речовини серед в’язнів установи виконання покарань. Діяльність наркодилера припинили львівські правоохоронці.

Восени 2019 року у поле зору працівників Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ потрапив інспектор відділу режиму і охорони установи виконання покарань. Встановлено, що 34-річний співробітник пенітенціарної служби приносив на роботу наркотичні засоби та психотропні речовини, які згодом збував ув’язненим. Разом із тим, перевірялася інформація на можливу причетність до протиправної діяльності викритого фігуранта співробітників поліції.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Оперативники внутрішньої безпеки НПУ, працівники ДБР, оперативного відділу та сектору внутрішньої безпеки пенітенціарної служби, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, затримали драгдилера з речовими доказами, які він намагався пронести на територію установи виконання покарань.

Фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Готується оголошення йому про підозру. За незаконні оборудки зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Інформація щодо співробітників поліції, які могли б бути спільниками затриманого, не підтвердилася.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...