У Миколаєві СБУ блокувала діяльність наркоугруповання

У Миколаєві співробітники Служби безпеки України блокували діяльність угруповання, учасники якого займалися виробництвом та збутом психотропів у великих розмірах.

Оперативники спецслужби встановили, що двоє місцевих мешканців облаштували на території одного із дачних кооперативів обласного центру лабораторію із виготовлення амфетаміну. Роздрібні партії «товару» зловмисники збували наркозалежним особам на території регіону.

Сотрудники СБУ задержали злоумышленника в Одессе / фото УНИАН

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи та в нарколабораторії вилучено 30 грамів амфетаміну, прекурсори, приладдя для зважування та фасування наркотиків. За попередніми оцінками вартість вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин за цінами «чорного ринку» становить 50 тисяч гривень.

Крім того, у помешканні одного із ділків, військового Збройних Сил виявлено гранатомет РПГ-22, 2 гранати Ф-1, 60 набоїв калібру 5,45 та іноземний пістолет з набоями.

Вилучені наркотики та військові засоби ураження направлено на експертизу.

Правоохоронці затримали зловмисників відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозри у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжних заходів.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин, а також встановлення джерел погодження зброї.

Заходи із викриття ділків проводилися спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.

Пресцентр СБ України

You may also like...