У поліції попередили псевдоактивіста та його прибічників про кримінальну відповідальність за блокування доріг

Поліція попереджає, що у разі незаконних дій правоохоронці діятимуть згідно чинного законодавства й притягатимуть винних до передбаченої Законом відповідальності.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, на понеділок, 19 листопада, на Закарпатті анонсовано проведення масових акцій у кількох населених пунктах області. Зокрема в Нижніх Воротах на Воловеччині, в Дубриничах на Перечинщині та в селі Ділове на Рахівщині.

Ініціатором відповідних акцій із блокування руху автодорогами є ГО “Доста Закарпаття”, де головує сумновідомий псевдоактивіст Павло Павлов.

Тим часом, в управлінніНацполіції області сьогодні повідомили: Керівництво Головного управління Національної поліції в Закарпатській області попереджає громадян, які вдаватимуться до незаконних дій, про передбачену за це відповідальність. Нагадаємо, що ст.279 Кримінального кодексу України передбачає за блокування транспортних комунікацій відповідальність у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до 2 років, арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. Якщо ж такі дії призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, то закон передбачає за це позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Поліція Закарпаття закликає громадян зберігати спокій та утриматися від участі в акціях, які дестабілізують суспільно-політичну та економічну ситуацію в краї. Сподіваємося на традиційну мудрість та толерантність закарпатців”.

You may also like...