У Польщі викрили масштабну схему незаконної легалізації українців

Прикордонники затримали 5 громадян України та 23 поляків.

Працівники Бещадського відділу Прикордонної варти Республіки Польща викрили організовану злочинну групу, яка організувала незаконну міграцію через польсько-український кордон та легалізацію українців у Польщі. Як повідомляють польські прикордонники, всього було затримано 28 осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання.

Фото: Bieszczadzki OSG

Викриттям злочинної схеми понад два роки займалися співробітники прикордонної застави в польському Любачеві. В результаті правоохоронці затримали 23 громадян Польщі та 5 громадян України.

Схема легалізації нелегалів у Польщі полягала на фіктивних запрошеннях, які громадяни Польщі, що мешкали у прикордонному Підкарпатському воєводстві, нібито надсилали українцям. Такі запрошення дозволяли іноземцям «законно» перетнути кордон та легалізувати своє перебування у Польщі та інших країнах Євросоюзу. Окрім підробки документів зловмисникам також інкримінують організацію незаконного перетину кордону.

За даними розслідування, внаслідок діяльності банди у Польщі могли незаконно легалізуватись до 700 українців.

Співробітники Прикордонної служби обшукали 20 квартир в Підкарпатській області Польщі. Слідство у цій справі проводить окружна прокуратура у Перемишлі. Підозрюваних можуть ув’язнити до 10 років. // Діло

You may also like...