У Рівному за побиття поліцейського затримали сімейного дебошира

Екіпаж патрульної поліції учора, другого грудня, близько 18 години отримав виклик, що у будинку на вулиці Соборна чоловік гримає у двері квартири колишньої дружини. Під час припинення правопорушення дебошир завдав тілесні ушкодження поліцейському.

Зловмисником виявився 36-річний рівнянин. За зовнішніми ознаками він був напідпитку,на зауваження патрульних не реагував і поводив себе агресивно, нецензурно лаючись. Коли інспектори підійшли до нього ближче, правопорушник вдарив 23-річного лейтенанта поліції в обличчя. У подальшому під час застосування спецзасобу — кайданок, житель Рівного різко викрутив руку, внаслідок чого патрульному поліцейському зламав палець.

За результатами медичного освідування36-річний чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер показав 1,20 проміле.

Поліцейські затримали його у порядку статті 208 Кримінального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення рівнянину про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків). Слідчі підготували клопотання до суду про обрання йому міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Як з’ясували правоохоронці,наразі триває також досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом нанесення затриманим тяжких тілесних ушкоджень за частиною 1 статті 121 КК України.

Лейтенанта поліції після надання необхідної медичної допомоги відпустили. // galka.if.ua

You may also like...