У справі замовного вбивства Старобільського міського голови В. Живаги стосовно двох учасників ОЗГ поставлено крапку

Верховний Суд залишив без змін вироки Старобільського районного суду Луганської області та Луганського апеляційного суду, яким одного з вбивць Старобільського міського голови Володимира Живаги на вимогу прокуратури засуджено до найсуворішого покарання – довічного позбавлення волі, а його спільника – до 15 років за ґратами. Вказаним особам інкриміновано ч. 3 ст. 28, п. п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України.

Матеріали стосовно організатора цього замовного вбивства  виділено в окреме кримінальне провадження та оголошено його у розшук. Усі члени організованої злочинної групи, які скоїли замовне вбивство, були мешканцями Луганської області.

Нагадаємо, Володимира Живагу вбили 22 лютого 2016 року. Чоловік отримав смертельні вогнепальні поранення в голову і область шиї.

Під час судового розгляду працівниками прокуратури було доведено, що вчиненню вказаного злочину передували довготривала підготовка та ретельне планування: злочинці вели спостереження за об’єктом нападу, вивчали його розпорядок дня, місця перебування, а також проводили тренувальні стрільби.

У подальшому за вказівкою організатора замовного вбивства один із учасників  організованої злочинної групи, у вечірній час доби, коли Володимир Живага вийшов з приміщення Старобільської міської ради здійснив три постріли з вогнепальної зброї. Співучасник замовного вбивства чекав на останнього в автомобілі, на якому вони втекли з місця скоєння злочину.

За вбивство Старобільського міського голови виконавці отримали від організатора злочинної групи  винагороду у розмірі 10 тисяч доларів США.

Крім того, слідством встановлено, що один із фігурантів у справі вбивства Живаги також причетний до скоєння іншого злочину – замаху на умисне вбивство голови Марківської районної державної адміністрації та його дружини (ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України). У вересні 2014 року останній  здійснив  постріл із гранатомета РПГ-22 у житловий будинок посадовця, внаслідок чого потерпілим були спричиненні тілесні ушкодження середньої ступені тяжкості.

Рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...