У Старобільську викрито факт пропозиції та надання хабара поліцейському

За клопотанням Старобільської місцевої прокуратури Старобільським районним судом Луганської області обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 днів жителю м. Старобільська, який підозрюється  в наданні службовій особі  неправомірної вигоди.

У ході досудового розслідування встановлено, що у березні  2019 року раніше неодноразово судимий 43-річний чоловік, знаходячись в приміщенні Старобільського відділу поліції, запропонував та надав правоохоронцю неправомірну вигоду у розмірі 1200 гривень з метою укриття факту скоєння ним крадіжки.

Вказані протиправні дії своєчасно виявлені та припинені співробітником поліції, який керуючись вимогами закону та власними переконаннями повідомив про вчинений злочин рапортом.

Чоловіку інкриміновано кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція надання службовій особі неправомірної вигоди та надання неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує та надає неправомірну вигоди будь-якої дії з використання наданої їй влади та службового становища).

Під час огляду місця події слідчо-оперативна група вилучила кошти, надані в якості неправомірної вигоди у розмірі 1200 гривень, на які накладено арешт.

Досудове розслідування триває.

Санкція  ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження або позбавлення волі строком від 2 до 4 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області 

You may also like...