У Старокостянтинові поліція затримала чоловіка на спробі відкупитися за ДТП

Мешканець Хмельниччини – винуватець дорожньо-транспортної пригоди – намагався «домовитися» з посадовцем поліції про закриття кримінального поводження. Поліцейський про корупційну пропозицію доповів працівникам внутрішньої безпеки Нацполіції.

 

Співробітники поліції Хмельницької області проводять досудове розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху 29-річним водієм, що призвело до тілесних ушкоджень потерпілому. Аби уникнути відповідальності за скоєне чоловік вирішив надати хабаря посадовцю місцевої поліції.

Заступнику начальника поліції Старокостянтинова винуватець ДТП запропонував 1 000 доларів США «відкупних» за закриття матеріалів кримінального провадження. Про плани чоловіка надати хабаря поліцейський рапортував до Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)

На передачі першої частини обіцяної суми – 500 доларів – фігуранта затримали працівники внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими поліції, під процесуальним керівництвом Хмельницької окружної прокуратури. Предмет хабаря вилучено.

За надання неправомірної вигоди службовій особі чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Наразі він затриманий в процесуальному порядку, слідчі поліції готують оголошення про підозру за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...