У столиці 71-річна шахрайка-рецидивістка з Харкова здавала в оренду чужу квартиру

71-річна пенсіонерка, яка неодноразово у минулому притягувалася за шахрайство, а зараз перебуває у розшуку за аналогічний злочин у Чернівецькій області, ошукала двох гостей столиці. Про злочинні дії жінки стало відомо київським працівникам карного розшуку, які встановили її місце знаходження та затримали.

До працівників управління карного розшуку столичної поліції надійшла оперативна інформація про протиправну діяльність уродженки Харкова. Також правоохоронцям стало відомо, що від дій 71-річної жінки постраждали двоє осіб, яких вона ошукала на 6400 гривень.

Як з’ясувалося, пенсіонерка на добу винайняла квартиру у будинку на вулиці Михайла Донця, яку пізніше перездала одночасно двом людям. Для переконливості зловмисниця надала паспорт і свідоцтво про право власності на житло, які виявилися підробленими.

Для надання пояснень правопорушницю доставили до Солом’янського управління поліції. Встановлено, що вона уже має судимість за шахрайство, а з 2017 року перебуває у розшуку за вчинення аналогічного злочину на території Чернівецької області. Речові докази вилучили та направили на експертизу.

Повідомлення про подію належним чином зареєстровано у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією, передбаченою ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Також встановлюється причетність затриманої особи до вчинення аналогічних злочинів на території міста Києва.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...