У столиці іноземця затримали за незаконне заволодіння автотранспортом

Чоловік викрав чуже авто, яке потім продав. За скоєне йому загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення.

До столичної поліції звернувся громадянин, який повідомив, що на бульварі Кольцова залишив свій автомобіль, а згодом виявив його відсутність. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Святошинського управління поліції, яка задокументувала злочин.

Правоохоронці встановили, що іномарку забрав евакуатор. Невідомий надав водію фотокопію документів на придбання автомобіля «Фольксваген», яке нібито виявилося несправним, тому він вирішив його продати і відвезти на пункт розбору. Провівши необхідні оперативно-розшукові заходи, працівники відділу кримінальної поліції знайшли автомобіль на одному з таких пунктів.

Поліцейські з’ясували особу чоловіка, що продав викрадену іномарку. Ним виявився раніше не судимий 29-річний громадянин іншої держави. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...