У столиці іноземцю повідомили про підозру за вчинення двох десятків крадіжок

Впродовж декількох місяців зловмисник обкрадав будинки та гаражі киян, за що йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Під час реалізації оперативної інформації працівники Подільського управління поліції затримали 43-річного уродженця іншої держави, який обґрунтовано підозрюється у вчиненні понад 20 крадіжок. Правоохоронці встановили, що чоловік звільнився з виправної колонії, де відбував покарання за крадіжки, та приїхав до Києва, де протягом кількох місяців вчиняв аналогічні злочини.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Слідчий Подільського управління поліції Артем Небога розповів, що зловмисник обирав будинки, гаражі та складські приміщення в дачних кооперативах, в яких тривалий час не з’являлись господарі:

«Він зламував замки вхідних дверей або через стелю проникав до помешкань, звідки забирав електроінструменти, побутову техніку та автомобільні запчастини. Оскільки правопорушник не мав постійного місця проживання, то іноді навіть залишався ночувати в обкрадених ним будинках».

Слідчі оголосили фігуранту про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...