У столиці поліція затримала чоловіка, розшукуваного за підозрою у сутенерстві

З використанням мобільних месенджерів фігурант забезпечував жінкам умови для заняття проституцією. Ті надавали сексуальні послуги VIP-клієнтам та іноземцям за грошову винагороду від 500 до 10 тис. доларів США на території України та за її межами. Майже 30 відсотків від заробітку жінки віддавали організатору «бізнесу».

Оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України спільно із працівниками  Святошинського управління поліції в м. Києві затримали підозрюваного за сутенерство. Чоловік знаходився у державному розшуку.

Правоохоронці встановили, що фігурант відбирав для «роботи» жінок виключно модельної та привабливої зовнішності. З використанням мобільних месенджерів він забезпечував їм умови для заняття проституцією. Зокрема, чоловік адміністрував спеціалізовані закриті групи в мобільних додатках. Учасниками цих груп були елітні повії та сутенери. У групах розміщувалися пропозиції про надання сексуальних послуг чоловікам за грошову винагороду.

Повії надавали свої послуги VIP-клієнтам та іноземцям як на території України, так і за її межами. Вартість цих послуг коливалася від 500 до 10 тисяч доларів США. Майже 30 відсотків від отриманої суми жінки віддавали організатору «бізнесу».

Під час санкціонованих судом обшуків за місцем проживання зловмисника та в місцях надання сексуальних послуг поліцейські вилучили речові докази: автотранспорт, грошові кошти, мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку та чорнові записи.

Підозрюваного затримано в порядку ст. 191 (Дії уповноважених службових осіб після затримання на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання) Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу. Подальші слідчі дії тривають.

Департамент боротьби зі злочинами,
пов’язаними з торгівлею людьми
Національної поліції України

You may also like...