У столиці повідомлено про підозру охоронцю-іноземцю, який викрав та розбив автомобіль з підприємства

Зловмисник, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв на викраденому автомобілі ДТП та втік з місця пригоди. За скоєне йому загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення

По спецлінії 102 надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на проспекті Леся Курбаса, що у Святошинському районі столиці. На місце події прибув екіпаж патрульних поліцейських.

На изображении может находиться: один или несколько человек, автомобиль и на улице

Правоохоронці встановили свідків, які пояснили, що намагалися зупинити водія «Фольксвагену», проте він втік у невідомому напрямку. Встановивши анкетні дані, поліцейські поспілкувалися з власником іномарки, який розповів, що залишив автівку на стоянці підприємства, де працює, але нікому не передавав її у користування.

На изображении может находиться: люди стоят

Для документування злочину патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Провівши першочергові слідчі дії та переглянувши відео з камер спостереження, правоохоронці встановили, що до події причетний охоронник підприємства. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік взяв з автостоянки іномарку і поїхав, але не впорався з керуванням та скоїв ДТП.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили місцезнаходження зловмисника та затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Порушником виявився уродженець іншої держави, 1982 року народження, неодноразово судимий за крадіжки.

За даним фактом слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину та судом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Зловмиснику загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...