У столиці судитимуть групу осіб, що організувала поставки зброї із зони проведення ООС

Обвинувальний акт у кримінальних провадженнях погоджено прокуратурою міста Києва та скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в м. Києві за процесуального керівництва прокуратури м. Києва та оперативного супроводження Департаменту захисту Національної державності Служби безпеки України завершено досудове розслідування відносно організованої злочинної групи, організатором якої виявився громадянин Російської Федерації. Чоловік разом із громадянином Республіки Білорусь та мешканцем столиці організували злочинну схему постачання зброї та вибухівки із зони проведення Операції Об’єднаних Сил на території Донецької області.

Затримали росіянина та двох співучасників у столиці під час спроби збути реактивні протитанкові гранати РПГ-22. У ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання фігурантів слідчі виявили та вилучили вогнепальну зброю, понад 100 одиниць боєприпасів до неї, гранати Ф-1 та РГД-5, а також наркотичні засоби в особливо великих розмірах, розфасовані для подальшого продажу. Крім того, у ході досудового розслідування відносно росіянина правоохоронці виявили докази причетності до вчинення на замовлення підпалу автомобіля киянина.

Трьом фігурантам, відповідно до їх ролі у вчиненні злочинів, повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 ( Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 1 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, за вчинення яких їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, набутого в результаті вчинення злочинів. Обвинувальний акт у кримінальних провадженнях погоджено прокуратурою міста Києва та скеровано до Дніпровського районного суду м. Києва, який визначить покарання зловмисникам.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...